Julegavetipset fra oss i Reell Likestilling!

I disse førjulstider er det mange som snakker om julegaver. 
Spesielt er denne “julegaver til dem som har alt”: 

Her er julegavelista for de som har alt. 

1) Boken Samværssabotasje:
Nå sitter det 45000 barn rundt om i landet som hver eneste mnd ikke får lov til å se den andre forelderen sin grunnet samværssabotasje, dette fordi den de bor fast med saboterer samværet enten som hevn mot samværforelderen, eller for økonomiske årsaker. 
I følge BufDir er samværssabotasje, eller forsøk på samværssabotasje, psykisk vold mot både den sabotasjen utføres mot, men også overfor barnet.
Derfor er samværssabotasje klassifisert under “vold i nære relasjoner”

Boka kjøpes bl.a hos Aschehoug  

 

2) Likestillingsloven 
Ja,mange ledere og eiere av bedrifter hadde nok hatt godt av å lese denne på sengekanten. 
Dessverre er det slik at i et av verdens mest likestilte land er denne loven skrevet med særskilt sikte på å bedre kvinnenes stilling, noe som både er diskriminerende overfor menn, men også en gammel avleggs holdning. 
Dersom noen trenger denne, så står det virkelig ille til på din arbeidsplass. 

 

3) Manipulasjon av Grethe Nordhelle 
Dette er en av de psykologene som har satt sakkyndigrollen under lupen, dette fordi hun både mener at det er vanskelig for sakkyndige å avdekke manipulasjon fra foreldrene i en barnefordelingssak, men også fordi man som sakkyndig tolker signaler som barn og foreldre gir feil. 
Boken henvender seg særlig til advokater, psykologer og sakkyndige, barnevern og andre som har roller som meklere innen blant annet barnefordelingssaker: kan kjøpes på bokkilden.no 

4) Samtaler med barn
Dette er en bok både for de som jobber med barn, men også for de som har barn. Kanskje man er i en konfliktfylt situasjon med eksen, barna er urolige og utagerende av denne grunn. Eller kanskje man snakker med barna på en måte som man snakker med voksne. 
Denne boken er skrevet for å stimulere til samtaler, gode samtaler med barn. 
Kan brukes både av fagfolk og foreldre til å lære seg hvordan man snakker med barna i de ulike stadiene og ulike typene barn. 
Boken fås på bokkilden.no

5) Med Makt til å krenke. 
Dette er en bok som handler om en mors møte med barnevernet og sakkyndige. Boken tar oss med gjennom hennes kamp i rettsvesen og kampen for sine barn. Boken viser barnevernet fra en lite hyggelig side. 
Boken kan kjøpes på bokkilden.no

6) NAV fra innsiden! 
En bok for oss som sliter med NAV? Ja, kanskje, men den tar for seg det som skjer innad i NAV, og skrevet av en NAV-ansatt. 
Boken fokuserer på de økende kommunikasjonsproblemene internt i NAV, og mellom NAV og brukerne. Disse 
problemene synes å ha økt etter at NAV-reformen ble innført (2006-2010) og etter innføringen av arbeidsavklaringspenger (2010). 
boken finner du på bokkilden.no

 

Samfunnengasjert spaltist, upolert aktivist og wannabe rocker. Smertepasient med konstant hodepine. Det er viktig å bryte tabuer, og tørre stå for egne meninger, men man skal ikke valse over andre av den grunn.
Posts created 177

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top