Når andre Statsråder forsøker rydde opp etter Sandberg da blir det bare MER rot.

I dag ble jeg tweetet av vår kjære utviklingsminister; Nikolai Astrup (Høyre) som skulle belære meg ang skandaleministeren Per Sandbergs tur til Iran. 
Hans saksopplysning var da at ministere ikke har etteretningsinformasjon på mobiltelefonene sine. Jeg ble sittende å skoggerle, og lurte et øyeblikk om hans twitterkonto var hacket av Dangfart Tønnesen, for dette var rett og slett en melding som jeg ikke hadde giddet tweete engang. 


Har han sjekket opp hvem jeg er og forsøker få meg til å fremstå som en kronidiot, altså prøver få meg til å fremstå som en som ikke kan noe om sikkerhet? 
Jeg synes det er morsomt at en UTVIKLINGSMINISTER, men null kompetanse på nasjonal sikkerhet skal belære meg om sikkerhet. En person som har hatt sikkerhet som yrke i lengre tid enn han har fått være på Stortinget. 
Dette minner om desperasjon fra han og hans kumpaner i Regjeringen. 
De takler ikke diskusjoner om at de har brutt sikkerhetsprotokoller, enkelt og greit. Og de liker ikke at Nasjonal Sikkerhet brettes ut i det offentlige, for hva om folk faktisk fikk vite HVA de faktisk gjorde galt. 
PST kommer ikke til å offentliggjøre hva de faktisk gjør galt og hva som kan gå galt. 
Det skal jeg fortelle deg! 

De som kjenner meg vet at ikke bare har vært vært Administrerende Direktør for et vaktselskap i Norge som spesialiserte seg på klienter som var høyrisikopersoner; (altså livvakter for personer som da denne Per Sandberg), men jeg har også vært i USA og jobbet der borte med å opprette selskapets datterselskap. 
Selskapet utdannet livvakter, og stilte strenge krav til både utdanning og innhold: 
Operasjonsplanlegging.
Konflikthåntering.
Utstyrskunnskap
Juss,
Avlytting/Antiavlytting
Spionasje/Kontraspoinasje.
Hacking/Overvåkning
Eksplosiver.
Våpenkunnskap. 
Åstedssikring.
Beredskap & Sikkerhet
Combat Paramedic
CQB/Selvforsvar/Kampsport mm 
Og mye mye mer. 

Medarbeiderne i selskapet jeg var AD for hadde lang utdanning og trening før de fikk være ute i felten med høyrisikosikring av kritisk personell, og jeg tror de fleste av dem med handa på hjerte kan si dette ikke er en lek. 
Men det er ikke hva dette handler om. 

I såfall får jeg denne søte tweeten, som gjør at jeg begynner le. Og jeg fikk trimmet magemusklene skikkelig. Det er helt klart. 
For det er tydelig at Astrup, som så mange andre ikke har den fjerneste anelse om hvilken risiko de FAKTISK utgjør som politiker på tur i et land som Iran. Eller andre steder om det nå måtte være dette. 
Så vil jeg gjerne få fortelle HVORFOR denne telefonen til Per Sandberg er et problem, selv om jeg er fullstendig klar over at han ikke har etterretningsinformasjon eller gradert informasjon liggende på den. 

Per Sandbergs sine kontakter ligger på telefonen!
Det handler ikke om at han har informasjon PÅ telefonen som Astrup antar og mene, dette vitner igjen om hvor lite våre politiker som regjerer landet vet om Nasjonal Sikkerhet, men også hvor liten forståelse de har av hvor lett det er å komme seg inn i systemer som politikerene har. 
På Per sin telefon ligger alle data med telefonnumre og eposter til samtlige av hans kolleger i statsråd og regjering som han korresponderer med daglig, ukentlig og innimellom. Det er ikke sikkert disse er viktige, men en hacker vil mest sannsynlig kopiere disse for å ha de. Kan være gull verd, ihvertfall for å spamme de med søppel og virus så snart det lar seg gjøre.
Et kraftig virus for å lamme hele statsapparatet sine servere er gull verd. 

Han har helt garanter IKKE logget av facebook og eposten sin. 
Facebook er noe nordmenn aldri logger av på sine smartelefoner, og det er dumt. Den gir full tilgang til bilder, kart, delingsfunkjoner, eposten din, osv. Antakelig også dine betalingskort og bankdata (For du var sikkert med på onkel Tor sin bursdagsinnsamlig for partiet, ikke sant?!) .
Dette skaper en åpen dør for en hver hacker, på lik linje med at han egentlig bare kunne gitt fra seg kort og kode til den første og beste personen han møtte på gata og sagt ” Her, ta alt!” 
Her vil en hacker via Pers facebook, ha full tilgang til ALT på hans telefon: eposter, bankkontoer, bilder, kontakter,s saksbehandlingssystem, og han logget garantert IKKE av eposten sist han var inne.osv .
I TILLEGG til at de kan da spore ALLE steder han har logget seg på med de passord han har på sin epost for departementet, facebooken, instagram osv.

Han har helt sikkert ikke en “sikker” router hjemme.  
Kjenner man Norges befolknings naivitet, så har de en helt vanlig router i sin minister bolig, som ikke er oppgradert med sikkerhetsinnstillinger. så her er fri flyt av informasjon for den eventuelle hackeren. 
De kan derfor gå inn å gjøre endringer i dokumenter, bruke hans mailsystemer og saksbehandlingssystemer, og andre vil tro det er Per som gjør dette. 
Det vil si, de nå har fri tilgang til departements-PCen han har brukt. På hans kontor og hjemme.
Altså det nettverket han er logget på i til vanlig.

TIlgang til bildene hans. 
Selv om han er statståd så tar han bilder med mobilen, garantert. Det gjør vi alle. Disse ligger i telefonen, og en hacker får tilgang kjapt. Her har han sikkert bilder av dama, barna, foreldre, og andre han måtte ha bilder av. Kanskje han og den nye søte dama har “kule bilder” fra den nyforelskede tiden som helst ikke bør komme ut. Bilder kan stjeles. De kan lastes ned, endres på og brukes både til å kompromitere Per, men også brukes til  presse han inn i avtaler eller til andre ting som ikke er bra. 
Si at det er en delegasjon fra et land som er ute etter noe fra Norge og Per har bilder at Erna som kan misforstås på sin mobil. Hackerne stjeler bildene, presser Erna og Per til å inngå en avtale som ikke burde vært inngått.

Selv om spionasjen skjer i IRAN, trenger det ikke være IRAN som står bak når det “smeller”. 
Det trenger ikke en gang være Iran. Irans etterretning kan selge eller utlevere denne informasjonen på svarte markedet eller til andre, evt allierte,  som ønsker skade Norge, eller som ønsker dra fordeler av Norge. 

Så Astrup, som mangemillionær så er du i risikogruppen av folk som er ute etter å utnytte deg. Ikke bare fordi du er utviklingsminister, men fordi du har penger, og fordi du er en typisk lettlurt person, som er lett å hacke. Som en av mine tidligere samarbeidspartnere internasjonalt ville sagt; “He’s a kitten” Altså en kattunge. Fordi du er ekstremt naiv, som lar deg lure til å tro at verden er rosa, når en dyktig hacker kun trenger å stå tre meter bak deg for å få tilgang til all informasjon om deg, ditt kontor og din administrasjon i departementet. Til informasjon, hun jobbet i mange år, og jobber fortsatt som hacker for et internasjonalt  sikkerhetsfirma. 

Ha en fortsatt god dag videre 🙂 
Peace out. 

Nann Jovold- Evenmo 
tlf 46546485 

Samfunnengasjert spaltist, upolert aktivist og wannabe rocker. Smertepasient med konstant hodepine. Det er viktig å bryte tabuer, og tørre stå for egne meninger, men man skal ikke valse over andre av den grunn.
Posts created 177

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top