Skal vi møte seksuell trakassering med vold?

Per Sandberg, som den nordlendingen han er, er tydelig på at det eneste menn forstår når det kommer til overtredelser; er en real smekk med flathånda. 
Dette sier han i Nettavisen i dag
“? #Metoo har dessverre også en viktig funksjon i Norge, knyttet til mannsdominerte miljøer, politikken inkludert. Jeg trodde vi hadde kommet lenger i 2017, men skjønner at det er feil. Jeg skal ikke skjære norske menn og norske mannlige ledere over en kam, men det er flere enn jeg trodde som må skjerpe seg, sier Sandberg til VG onsdag.”
Jeg trodde også vi var kommet lengre, men den gang ei. For fortsatt har vi et skjevt syn på hvem som er overgriper, og hvem som er offeret. Det er alltid kvinner som er de som står frem. 

Hjelper det å slå? 
“Sandberg ber landets kvinner ta hendene fatt og ikke holde tilbake flathanda. Han forteller videre til VG at en god gammeldags ørefik er noe de fleste mannfolk forstår. Sandberg presiserer imidlertid at det burde være unødvendig.”
Personlig tror jeg flathanda blir møtt med latter, og det blir en sport i å se hvem som får flest klaps over trynet. Nå er jenter ikke særlig flinke til å slå, så jeg anbefaler en real upper cut ala Brækkhus slik at mannen får full knockout. Så kanskje han lærer. 
 

Leder i advokatforeningen, politiker og tidligere ordfører i Tromsø for Høyre, Jens Johan Hjort, sier Sandberg får stå for uttalelsene sine selv.Hjort mener det aller siste kvinner som trakasseres trenger, er råd om hvordan de skal reagere fra bedrevitende menn i maktposisjoner.
Han svarer slik på spørsmål fra VG om en ørefik kan være en straffbar handling. Som reaksjon på seksuell trakassering vil den nok som regel være straffri som såkalt retorsjon. Men det er ikke noe jeg vil anbefale. Noen ganger er gjengjeldelse akseptabelt, som når du må slå for å forsvare deg, men å ta loven i egen hånd er sjelden en god løsning. Dessuten kan en konfrontasjon være farlig. Det er ikke gitt at tafsende menn aksepterer å bli fiket opp av en kvinne. Situasjonen kan eskalere.

Min meninger er at når en person tar seg til rette kan det like gjerne være et voldtektsforsøk, eller forsøk på noe værre. Og da har du faktisk lov til å forsvare deg. Dog innenfor rimelighetens grenser. 
Når det kommer til overgrep mot ens kropp, hvor går grensa? 
Er dette et tilfelle hvor kvinnen blir dømt for vold om hun klapser til en mann? Eller dømmes hun for vold om hun tar en Brækkhus? 
Jeg er for selvforsvarskurs, og har tidligere vært instruktør på dette.
Og vet du, jeg lærer jentene og guttene å faktisk SKADE overgriperen så mye at han/hun ikke kommer seg opp igjen, slik at du som offer skal ha muligheten til å komme seg bort fra situasjonen og be om hjelp! 
Jeg tenker det kan ha en preventiv virkning på mannlige overgripere om vi finner dem strødd rundt om i full knock out! 

Men kan vi slå om overgriper er en kvinne? 
Siden kvinner også står for mye av den seksuelle traksseringen av menn, så er det nærliggende å spørre om hvor vidt det er greit å slå eller klapse da også. 
For mødre har da jaggu oppdratt guttene til å ikke slå jenter! Noe jeg finner meget merkelig å bruke som grunnlag for ikke å slå når de også samtidig henger mannen ut som samfunnsfienden når det kommer til overgrep og seksuell trakassering. 
Men tilbake til å slå kvinner: 
Om en kvinne begår et overgrep mot deg og din kropp; så har du like stor rett å forsvare deg med alle midler nødvendig innen rimelighetens grenser i forhold til gjengjeldelse. Det heter at gjengjeldelsen skal stå i forhold til ugjerningen. 
Problemer kommer inn når vi begynner snakke om at menn er større og sterkere enn kvinner, og menn slår hardere enn kvinner osv. 
Men dette handler ikke om styrke eller størrelse, det handler om frykt og maktmisbruk. Den som utøver denne typen overgrep har klart å skape en frykt i den som er offer, og vil uavhengig av størrelse misbruke sin makt overfor dette mennesket, enten det er status, økonomisk, emosjonelt eller psykologisk. 
Å bli utsatt for overgrep handler ikke om å være liten og svak! Det er noe vi må fjerne fra konteksten umiddelbart. 
Min mening; Ja, du kan slå godt fra deg om du som mann blir utsatt for overgrep av en kvinne! 

 
Jeg har snakket med menn utsatt for seksuell trakassering, 
Flere er sterke og godt trente menn, menn i maktposisjoner grunnet sin stilling, menn som er ledere, osv. 
Dette handler ikke om hva de er eller hvordan de er, for det som jeg merker er alltid at den som er overgriper har en eller annen form for makt over dem, som beskrevet over. 
Maktmisbruk grunnet emosjonell eller psykisk overtak er ofte noe kvinner bruker; fordi drama, psykologisk spill for å få viljen vår, og emosjonelle overtak er noe vi kvinner er faen så god på. Enhver mann i et forhold vet at kvinner er flinke til å vri på ting slik at de får det som de vil, enten med emosjonell utpressing som krokodilletårer og høylydt snufsing, eller med en kald skulder, og halvkvedede viser frem til mission is accomplished! 
Og kvinner kan bruke makt for å få det de vil, så hvorfor skulle de ikke bruke den for å ta for seg det de vil, når de vil og uavhengig om DU vil? 
Get my point? 
Disse menn jeg snakker med er oppegående voksne menn med både karriere og annet. Men de vil ikke offentliggjøre sine historier, og i 70% av gangene jeg har spurt er svaret “Ingen tror på en mann som forteller han er blitt utsatt for seksuell trakassering”, “Hva er vitsen, de vil tro JEG skjuler noe” osv. 
Og hvorfor tror de det? Fordi den manipulative heksa som er overgriper har manipulert dem til å tro at de aldri blir trodd. Faktisk manipulert dem til å tro at kona ikke vil være med en som lar seg misbruke. Hun har også truet dem med at hun skal fortelle at HAN overgrep seg på henne fordi det er mer sannsynlig. 
Samfunnet har også stigmatisert mannen til å være en overgriper og samfunnsfiende, så hvem vil vel tro han.
Mannen taper åkke som! 

Jeg har stor forståelse for at få menn tørr å si i fra, og jeg har stor forståelse for at terskelen er mye høyere enn hos kvinner. 
Fordi menn blir ikke trodd. 
Samfunnet har lagt opp til at mannen er en ond som står for all urett

SÅ kanskje et realt punch i trynet på en kvinnelig overgriper hadde fått fart på sakene? 
At du og andre endelig oppdager at mannen utsettes for seksuell trakassering han også. 
Jeg undrer hva Sandberg eller Hjort hadde sagt om deres koner kom hjem med saftig blåveis og fortalte “Jeg fikk den da jeg tafset på min kollega”? 

Nann Jovold-Evenmo 
465 46485 
[email protected]

 

Samfunnengasjert spaltist, upolert aktivist og wannabe rocker. Smertepasient med konstant hodepine. Det er viktig å bryte tabuer, og tørre stå for egne meninger, men man skal ikke valse over andre av den grunn.
Posts created 177

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top