Eivind Trædal, BRUK FAEN IKKE FOLK I NORD I DIN KAMP MOT RESETT!!

Godeste Eivind Trædal, MDG’er og mest kjent som kjæresten til MDG-byråd Lan Marie i Oslo skriver i sin reprimande til Resett at Sumaya Jirde Ali må få lov å si Fuck Listhaug og banne litt for damen skal angivelig være en nordlending. 
Jeg vil ha meg frabedt at makta sørpå kun skal glippe øynene mot nord når de skal forsvare et ulumsk språkbruk som ikke en gang en bryggesjauer i Båtsfjord på 60 og 70 tallet ville tatt i sin munn, og som ektefødt finnmarking vil jeg lære godeste Trædal et par ting om nordnorsk språk og bannskap på hans vei mot toppen i politikken, for han trenger det så visst: 

Nordlærninger:
Nord-Norge er et langstrakt stykke land som i alle år har bestått at Nordland, Troms og Finnmark, og selv om dere ved maktens senter forsøker ødelegge Finnmark, vil dere aldri ødelegge finnmarkinene, for vi vil bestå og en dag skal vi få tilbake vårt fylke, vårt hjerte og vår sjel! 
Det er ikke Nordlendingene som banner, det er de som faktisk drar på ordene, langsomt og tregt, med en “Ikkjeeeeeee” på slutten.
Og bannskap, det er de særdeles dårlig på.
I Troms, da på kysten der, begynner det å ligne på noe, men det er for innøvd. Jeg synes de prøver for mye. Og du vet når det prøves for mye s er det ikke lengre gøy.
Du må faktisk så lang opp som Lyngen, Skjervøy og Kvænangen kan du høre noe gode og kompakte gloser, som sitter. 
Men i Finnmark, det flotteste fylket i nord, det er der bannskapen har sine røtter. Det er der bannskapen har slått rot og seilt frem som ei stødig skute sammen med resten av det det ordforrådet som vi nordmenn har. Det er blandet, og det er eltet, og det er brukt riktig. 
Så slutt å si at nordlendinger banner! 
Æ E FINNMARKING! Ikke Nordlending! 
Æ KAN BAINNES!

VI sier ikke FUCK! 
I nord bruker vi ikke engelske eller amerikanske svada uttrykk fra amerikanske actionserier, vi bruker godt indoktrinerte uttrykk som gir uttrykk for nøyaktig kjønn på personen vi omtaler og hva vi mener om dette vedkommende. Slike “moteord” som Fuck, Bitch og Slut er det bare Stig Frode Henriksen og Tommy Wirkola (Kill Buljo) som bruker i komediene sine for å være sikker på at folk sørfra forstår hva de mener, for seriøst; Hvem faen ville forstått om han sa “forbanna kjøpsfetta” om ei hora? 
Når det gjelder bannskap i Finnmark så er det faktisk et forfinet språk, Vi snakker faktisk ikke getto!
Og misforstå meg rett. 
Vi bruker ikke bannskap for å tøffe oss, eller for å være kul og en av gjengen. For oss er bannskap like naturlig som å puste. 
Jeg kan garantere at hadde en finnmarking sittet og diskutert med Listhaug så hadde vedkommende kunne lagt armen rundt henne og sagt “De forbanna toillfetta” og ledd godt, for å få fram at poenget til dama var BRA! 
Eller “No syns æ du oppføre dæ som et forbanna fetthåll”, når hun går over streken. 
Jeg har selv kommentert i de høyes forsamlinger, og etter 13 timer med forhandlinger og heftige diskusjoner som kom overhodet INGEN veier. og alt var låst, så klarte jeg ikke mer. Jeg var drittlei, og ble så forbannet at jeg reiste meg og spurte forhandlingsleder om han var “helt ronka i haue”!
Det var først ganske trykkende stemning blant de 22 stykkene rundt bordet, men da tiraden min om hele sulamitten og gnukkinga og gnuinga til hver enkelt var ferdig, vel, man kom i mål. Etter at alle hadde skjønt at man var idiota rundt bordet! 

VI er nøye på kjønn: 
I Finnmark er vi veldig nøye på å bruke bannskapen riktig. 
Om du er dame så får du kjønnsordene rettet mot deg ut fra ditt kjønn.
Vi ville ALDRI kalt en kvinne en hestkuk. 
Og dertil aldri en mann for ei fetta. Enkelt og greit, sånn gjør man bare ikke. 
Vi bruker heller ikke disse ordene kun som bannskap og for å trøkke ned, det bruke også kjærlig. 
Min bror bruker kalle bikkja mi for “Toillkuken”, og det var så ofte at han ropte til Lucas ” Nei, herregud, se der e han jo den lille toillkuken”, helt til datteren på fire år trodde det var sånn man skulle snakke til bikkja. Da var det bråstopp!
Nå kalles han Toillpeisen i stedenfor. 
Og for dere der sør; Om du kalles en toillpeis, så er det IKKE en vedovn , men en KUK! 
 

Slutt å bruke folk i nord for å skåre billige poenger!
Når dere på Sør- og Østlandet alltid ser til oss i nord, straks det handler om bannskap og andre ting dere kan latterliggjøre oss for, så er det faktisk diskriminerende og noe så inn i helvete ufint!!
TIl å være en som står i avisene og skriker opp om den hets som din samboer gjennomgår, både grunnet opphav, men også grunnet sin malplasserte og ekstremt lite sosiale politikk, så er det ganske utrolig at du er så frekk at du velger single ut en del av den norske befolkning å holde for narr for å få til et par “poenger” mot Resett!
Både frekt og diskriminerende for den delen av landet som faen meg har vært gjort til idiota i alle år av de høye herrer på Storting og Regjering! 
Jeg forventer at du for en gang skyld velger å be om unnskyldning, denne gangen til folket i nord. 
Både til de fra Finnmark, Troms og Nordland, for du har virkelig tråkket over en grense med å bruke oss i å skåre billige poenger mot Resett. 
Og en liten ting til; Det skal mer til enn å bare BO i landsdelen for å være en nordlending, eller finnmarking! DU skal KUNNE bruke språket riktig! 

Trædal’s sitt hugg på folk nordfra for å skåre billige poeng overfor resett kan du lese her; 
https://www.dagbladet.no/kultur/skal-faen-ikke-nordlendinger-fa-banne/69562039 

VI er lei av å bli brukt til spott og spe: 
Det er ganske så underlig det der. Men når det gjelder makta i sør, så blir vi aldri husket på annet enn når vi skal sammenslås. Eller når vi skal brukes som skrekk og gru gjennom latterliggjøring av språk, ja vi er trespråklig i nord. For vi har norsk, samisk og kvensk. 
I tillegg har vi tre kulturer; Norsk , samisk og kvensk. Og vi består av kystfiskere, akademikere, samer, og gårdsbrukere. I tillegg til en helvetes haug med rike entreprenører som gir statskassen ganske mye penger å leke med, penger som aldri kommer tilbake til Finnmark. 
De eneste gangen vi skal omtales i riksaviser eller av politikere og politikerspirer sørpå, det er når de kan gjøre narr av vårt språk; enten det er samisk, kvensk eller norsken vår som er beriket med saftige banneord.
En lingvistiker ville storkoset seg med å undersøkt og forsket på vårt nordnorske språkbruk og hvordan vi har klart å gjøre bannskapen både politisk korrekt, koselig og rett og slett grotesk der der trengs. 
Vi er lei av å latterliggjøres av folk sør fra, og kun trekkes frem når dere skal rettferdiggjøre brukes av gettospråk vi ikke bruker; for vi bruker ikke Fuck, vi sier faktisk pule! Vi sier ikke bitch, vi sier “hore” eller “kjøpsfetta”, og vi sier ihvertfall ikke “fuck Listhaug” vi sier “Toillfetta Listhaug”. 
 

Samfunnengasjert spaltist, upolert aktivist og wannabe rocker. Smertepasient med konstant hodepine. Det er viktig å bryte tabuer, og tørre stå for egne meninger, men man skal ikke valse over andre av den grunn.
Posts created 177

One thought on “Eivind Trædal, BRUK FAEN IKKE FOLK I NORD I DIN KAMP MOT RESETT!!

Comments are closed.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top