ALENEMORSMANUALEN: hvordan suge eksen tom!

Alenemorsmanualen!

Jeg har sittet og drodlet litt om dette med barn og samvær, og inne på forum og nettsider er det mange fedre som er slitne og fortvilet over samvær og samværssabotasje. Over mødre som bare flytter med ungene, og kvinner som suger mannen tørr (lommeboka altså) .
Barnefordeling i 2016; 81,6 % av barn bor hos mamma. Kun 18,4% bor hos far.
Altså Kvinner er vinnerne i barnefordelingssaker.

Først litt fakta:
I 2016 ble det betalt ut bidrag til 101624 barn i Norge.
Det var 67457 betalingspliktige i Norge, hvor av 56847 var menn og 5281 kvinner.
Likeså var der 74149 Bidragsmottakere i Norge, hvorav 5613 var menn og 67407 kvinner.

Dette fikk meg til å tenke; hvorfor er det sånn?
Mitt svar er følgende, og noe syrlig, ironisk, småfrekt og kanskje en dose humoristisk, dog med en alvorlig undertone:

Alenemorsmanualen!
 

Alenemor for the world:
Det er veldig viktig å vite at man er alenemor. Hvorvidt eksen har ungene 50/50,  40% , 30% etc har ingenting å si fordi vi kvinner vet at sier vi alenemor for vi MYE mer kred enn om vi kaller dette for delt bosted. Delt bosted er så likestilling ala år 2020, og så uøkonomisk emosjonelt sett for oss, så her handler alt om dette med “Alene-rollen” og det man får igjen av emosjonell støtte, økonomisk støtte, og ikke minst det er lettere å vri seg unna slitsomme ting som foreldremøter, sosiale tilstelninger vi ikke ønsker delta på, og vi kan snike oss på middager hos vennepar hele tiden fordi det er synd på oss alenemødre. 
Kortet alenemor er fantastisk og gjør at arbeidsgiver er snillere på tullfri, som at vi ringer å sier ungen er syk, mens vi sitter i bilen for å levere i barnehagen, og stikker på sentret for å drikke kaffe med en venninne med helt nyinnskaffet baby.  

Eksen er vår lommebok!

Kvinner er av oppfatning at eksen er en lommebok man kan vri til den hyler av smerte.
Han har hatt oss stortjukk og gravid, hvor vi slet oss gjennom søvnproblemer som nattevåk, bleieskift og alt styret. Ja altså vi dro faen skjære meg hele lasset alene, mens han bare dassert rundt og lekte stolt hane på jobben.
ER DET RART VI VELGER BRYTE UT FOR Å VÆRE ALENE OG KLARE OSS SELV?!
Vi er sterke kvinner, som klarer oss selv. VI trenger ikke en mann for å ha bolig, hjem, skape oss en karriere, selv med unger.
Dette er vi kan selv. Vi er store jenter, vi klarer alt selv. Vi trenger ikke eksen.
Men for all del; 50% av inntekta hans i bidrag er jo bare en bonus. Da kan vi virkelig slå ut håret de gangene vi ikke har barna, når de har samvær med far. For de bor hos oss og samværer med pappan.
Pappan kan passe de mens jeg stikker på jentetur til Kreta en uke med venninnegjengen som er i samme situasjon. For pengene jeg får av mannen i barnebidrag er godt brukt nettopp både til å dekke turen og til å betale for shoppingen mens jeg er på turen. 
Eksen skal jaggu ikke nyte godt av samvær med ungene, god inntekt som han kan BRUKE på ungene, det er mine reisepenger til Kreta!
Det er HARDT å være alenemamma!

Eksens nye!
Han skal ihvertfall ikke ha ny samboer eller kjæreste.
Når vi kvinner er lei han, skal alle være lei han og da skal han være en stakkar vi kan harselere med våre venninner over når han “for engang skyld passer sine egne barn”, og vi er på vinkveld og snakker om hvor fantastiske mammaer vi er, og sanker mammapoeng fra andre mammaer i samme situasjon.

Vi skal huske omtale han som en ensom stakkar, som ikke får til dette med forhold. For det var jo derfor jeg valgte å gå. Jeg orket ikke mer hans manglende evne til å forstå, være i relasjon med andre mennesker, altså meg. Og det at han aldri var tilstede. 
Jeg er jo et levende bevis på at han ikke fungerer sammen med noen! NOEN!! HALLO LIKSOM! 
At han da får en samboer eller ny kone? Det er faktisk et realt innhogg i vår myte om hans manglende forholdkompetanse.
Han må for all del ikke finne seg en oppegående, godt utdannet og flott kvinne, for da har vi en logisk brist i vår forklaring om HVORFOR han er en elendig partner og far! Ja overfor resten av mammanene jeg henger med!
«KJÆRE GUD LA DEN NYE DAMA HANS VÆRE FEIT OG STYGG!»
Ungene bør faen ikke like henne! Det er et ekstremt NEINEI! Vi kvinner liker IKKE at ungene liker nydama til vår eks. Alt er nå en kamp om å være best. Vi skal være snillest, flinkest, og vi skal sabotere det så mye som overhodet mulig. Små stikk om hvordan hun ser ut, eller kanskje en halvveis antydning til at hun er promiskuøs ( ikke at unger vet hva det betyr, men de bør faen meg bruke ordet en gang eller to for å så en kime av splid mellom nydama og pappan sin). Og så må vi drille barna til offentlig og tydelig så tvil om hva nydama sier, være sikker på å spørre pappan om det og det er sant, riktig , korrekt, adekvat og gudene veit hvilke ord vi skal fore ungen med slik at vi er sikker på av Vesla IKKE stoler på eller skaper en positiv relasjon med pappans nye samboer, dame, kone, hore ? What ever you call her!

 

Mammapoeng!
Dette med mammapoeng er en alenemors-ting. Denne er viktig! Mammapoeng er viktig! Veldig viktig! Det er KUN da vi føler at vi virkelig har klart noe! Til helvete med master i ledelse, pedagogikk, Sykepleie, eller en doktoravhandling om samfunnets utvikling og forfall; DET ER MAMMAPOENGENE SOM TELLER!
Intet annet.
Mammapoengene er det som gjør at andre kvinner, andre mammaer, ser hvor vi iherdig jobber med våre barn, og alt hva vi ofrer for barna våre. Vi står på fra morgen til kveld; Vi er frokost-fiksere, kanskje vi har klasket i en bolledeig kvelden før og bakt ut kule figurer som barnet har med til skolematen, eller pyntet maten til minsten før han løp ut døren til SFO.
Vi har sjonglert jobben og telefoner fra andre mammaer i hele dag for å planlegge ukens aktiviteter sammen med andre super-alenemammer som skal sanke mammapoeng sammen med oss.
Vi melder oss opp til FaU, er tillitsvalgt for klassen, og sørger for å stå fremst i køen for å få lov å bake til tilstelninger som barnehagen, SFO, skolen eller fritidssyslene må ha ordnet.
Vi må også sørge for at vi er på sidelinjen på ALLE kamper eller idretter ungene våre driver med, og er vi en av organisatorene for lekegrupper, eller trenger for veslas fotball-lag; da sanker vi doble poeng.
I tillegg får vi mammapoeng hver gang vi kan bruke alene-statusen for å få kredibilitet; Jeg tok henne med meg på shopping til New York, helt alene altså. 
Vi alenemammaer har dobbelt opp av poeng, og de som er så uheldige at de bor sammen med barnas far, de får ingen poeng (Vi tar de også). Det er fordi de har en ekstra person som hjelper dem ta seg av barna sine.

Solidaritet!
Et ord vi mammaer som trenerer samværet ELSKER!
Vi viser solidaritet med andre mammaer som er i samme situasjon, eller som vi raskt observerer er på vei inn i samme situasjon. Da skal vi mammaer vise solidaritet!
Vi er så solidariske at rett før hun er flyttet ut fra sin mann, far til sine barn, står vi klare med utskrifter fra NAV, søknadsskjemaer og anbefalinger til hvordan hun skal skaffe seg mammapoeng, vinkvelder med oss andre mammaer.
Og ja, Den muntlige manualen; Hvordan suge far tom – og da mener vi lommeboka, for det andre har vi sikkert sugd tom allerede (altså mentalt og følelsesmessig).
Det er viktig å bruke riktige hersketeknikker med en gang, og det er vi mestre på, og vi gir deg gjerne et kjapt innføringskurs i hvordan du bruker de og hvilke som er best å bruke på familievernkontoret, i private samtaler med eksen, og selvsagt når dere begge er tilstede på noe som har med barnet å gjør. Vi gir deg grunnkurs, videregående kurs og masterclass i hersketeknikker. “You just have to ask us!” er vårt motto!
Vi har faktisk alt på stell vi.
Dokumentasjonen er i permer under sengen, og her har vi egne opptrykkete manualer og permer klar slik at vi kan hjelpe nabodama dersom vi lukter at her er det samlivsbrudd på gang. Vi begynner indoktrineringen og informasjonen allerede før det kommer, gjerne i god tid.

Når du går fra mannen din!
Dette er et viktig punkt.
Du må aldri! ALDRI!
Og vi mener det; Du må aldri tilkjennegi at du har tenkt å gå fra han.
Lag heller livet surt for han i et års tid, slik at han kanskje velger pakke sekken og gå. Da har du balletak , fordi han ?ja, HAN! 
HAN var det forferdelige personen som forlot deg og barna. Da kan du smøre dette tjukt på til ALLE som vil høre, om hvordan DU valgte stå i det, dro lasset, slet med å få dette til å fungere. SÅ gikk han bare.
Han er en som gir opp.
En egoist.
Vil du ha full uttelling; Driv han i armene på sekretæren! Det koster bare 20000 kroner for å få en privatetterforsker til å ordne bevisene. DET får du igjen i bidrag iløpet av første året. 
Dette får du faktisk mammapoeng for også. NO KIDDING!
Du må huske at du skal være utspekulert og manipulativ slik at han ikke ser hva som kommer.
Om han ikke fatter tegninga og selv velger gå, så går du. Men det skal være PLUTSELIG!
Ta han gjerne med på en «vi må forsøke komme på rett spor sex ferie» med bare dere to, mens svigermor passer de små. Så når du kommer hjem er du kjærlig og øm en mnd eller to.
Mens du fyller ut alle skjema til skatteetaten, bidragsfogden og NAV selvfølgelig. Det er her du kartlegger hva mannen faktisk tjener. Du ser hva som kommer inn på kontoene du disponerer og du har jo fått innvilga tilgangen til hans facebook, mailboks osv.
Så lønnsslippene kan du bare skrive ut!
Han trenger ikke vite om dette engang!

Hæler!
HÆLER ER VIKTIG DERE!
Vi må huske at alt han sier og gjør skal saumfares med lykt og lupe.
Det kan hende har sier NOE vi kan vri om til at han er slem, uvitende, eller en DÅRLIG FAR!
Kler han feil klær på ungene, høyre sko på venstre?
Eller kanskje han tok på lue en dag det var solskinn.
Irettesatte han barnet foran andre eller tok ungen ut av situasjon og snakket alene med den?
Det første er feil, det er det andre også.
Vi kan ikke tillate han å gjøre noe riktig og vi må huske slå hardt ned PÅ ALT han gjør galt.
Hack gjerne facebooken hans, for her kan du helt sikkert finne NOE å ta han på.
Kanskje han har klaget på chatten til en kompis om manglende sexliv, eller at du laga helvete etter siste guttetur. Det første kan du bruke for det det er verd, bare husk å demoniser han som en nesten overgriper med det samme. Her skal du fortelle ALLE rundt deg at han var rett og slett sexgal. 
Kanskje en kvinnelig kollega har sendt han et smilefjes og en støttende erklæring da du gikk fra han og han var nedfor! DET er enda viktigere, for det kan vris til at han hadde et godt øye yil noen før du “fikk nok og gikk”. 
Gjerne blås det opp i proporsjoner slik at han sitter der matt og sliten av bråket vårt.
OG så må vi huske å skrive det ned, sørge for å løpe rett til Barnevernet, NAV eller Familievernkontoret med informasjon, slik at sabotasjen er komplett fra dag 1!

Da har vi spiddet og knust han med hælene våre.

 

ALLIANSER!
Fungerer ikke dette, så må vi alliere oss med skole, barnehage og venner. Gjerne tidligere felles omgangskrets.
Stjele vennene hans, og fryse han ut ved å ALLTID VÆRE på besøk hos tidligere felles venner.
Dette for å isolere han helt.
Da har han INGEN støtte.
Så kommer vi med små sukk, stønn, hint og “våre bekymringer” om ting vi med viten og vilje har tatt HELT ut av kontekst og malt og bakt til vår fordel.
Da får han stygge blikk på butikken, Det stilnes i samtaler når han kommer, og hviskingen og tiskingen i nabolaget er en bankers.

På skolen/SFO eller i barnehagen uttrykker vi vår bekymring for “skitne unger”, “ikke matpakke”,” voldsomt sinne” og “nesten for sent-komminger” slik at de også er OBS! på at vi er INNMARI BEKYMRET for våre barn.
Husk å få barna til å forstå at du er bekymret for dem når de er hos pappa, for da kan de også bli bekymret. Det er derfor viktig at hver gang de forteller noe gøy de har gjort hos pappa blir vinklet inn mot noe negativt, noe som blir trist og lei. Selv om kinoturen var helt rå, dritkul og fantastisk moro med verdens beste pappa. Så er det viktig å få frem at barnet ble bilsyk (selvsagt av gotteriet), for da får du fokuset over på noe kjipt. Dyrk det! Vær nøye på å alltid omtale det som den gangen pappa gjorde deg bilsyk!
SÅ uttrykker du enda en gang din bekymring, for du er SÅ bekymret når de er hos pappan sin.
Og sier de at de ikke vil dit, fordi de vet du er så grusomt bekymret, så er det helt greit; da skal du snakke med pappa om det. Få gjerne barnet til å uttrykke dette med vegring mot å dra til far så noen av de andre mammaene hører. Da har du ditt på det tørre! For andre har jo også hørt det!
Og så går du til angrep!
FULLKOMMEN SEIER!

Småting du gjør underveis og hele tiden etterpå!
Når du har etablert en status som supermamma,og han som pappa fra helvete så er ikke jobben over.
Dette er en kontinuerlig prosess.
Du må ikke senke guarden, da kan sanheten komme til overflaten og du mister bidraget og ungene må kanskje være 50% hos han og hun nye.
Så mens alt dette pågår må du være veldig, veldig nøye på å gå til NAV med hver eneste bonus, lønnsforhøyelse og lottogevinst han måtte få.
Og du skal overvåker bilkjøp, samboeres inntekt (gjerne gjennom barna hennes eller dine egne barn når de er på besøk), slik at du VET hva de tjener og bruker penger på.
Det er også viktig at han ikke får kopi av viktige papirer fra SFO, Barnehage, lege, skole etc, sørg for kopi av nøkkel til hans postkasse, slik at du kan sjekke dette når du vet det sendes noe. Da kan du påstå at an aldri involverer seg i barna, og instansene påpeker at alt er sendt, da fremstår han som en løgner som ikke bryr seg!

Det kommer bursdager, konfirmasjoner, familiebegivenheter du kan ødelegge for far og barna! Og for ikke snakke om avkommets kommende brylluper og egne barnedåper opp gjennom livet, så her er det viktig at du ALDRI lar gir opp.
Ikke la eksen få noen goodwill eller goder.
Han er kun barnas pappa, og betyr ingenting!

HAPPY GO HUNTING LADIES! 

Nann Jovold-Evenmo 
tlf 46546485 
epost [email protected]

Samfunnengasjert spaltist, upolert aktivist og wannabe rocker. Smertepasient med konstant hodepine. Det er viktig å bryte tabuer, og tørre stå for egne meninger, men man skal ikke valse over andre av den grunn.
Posts created 177

4 thoughts on “ALENEMORSMANUALEN: hvordan suge eksen tom!

  1. Fantastisk 👏👏👏
    Du kunne ikke skrevet det mer sant, om det enn er med en ironisk tone.
    Kudos til deg for dette innlegget 🙂

  2. Kanskje noen dette stemmer for.. Og de er i såfall elendige omsorgspersoner i mine øyne! Men blir veldig lei meg om folk tror på dette i forhold til det å være alene for alle altså. Hva med de tilfellene hvor far ikke vil ta ansvar. Hvor mor faktisk tar både farsdelen og morsdelen. Eller de tilfellene mor er nødt til å søke på bidrag for å få økonomien til å gå rundt pga at systemet er lagt opp slik? Hva med de sinte fedrene pga at bidrag blir krevd inn rettmessig i form av hjemmel i loven, som finner på alt mellom himmel og jord for å slippe å være økonomisk ansvarlig. Og ikke alle alenemødre skulker jobb for å gå på cafe… Nei altså! Det er absolutt ofte mødre trekker det lengste strået ang barnefordeling. Men i dag i 2018 er det heldigvis mer fokus på barnas rettigheter for å ha far enn det har vært på lenge. Men alikevel en lang vei igjen, det er jeg enig i. Men dette er ikke pga alenemødre nødvendigvis. Det er pga et system som er skjevt.. Hilsen ei som har delt omsorg for to.. 100% alene med 1 med unntak av overnattinger sporadisk og som IKKE krever bidrag for å slippe konflikter og har måtte løst det på andre måter og ja forresten.. jeg har også vært gjennom samværs sabotasje fra en far.. Har vært glad for xns nye samboer hun gjør en fantastisk jobb.. Ang sykedager har jeg og xn delt 50/50.. så blir sinnsykt skuffet og litt provosert om folk tenker at slik som dette er det å være alenemor og at det finnes en agenda.. 🙁

Comments are closed.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top