Listhaug, Sanner, 22.juli-kortet og fremmedkrigerne ? De Blåblå’s moralske eller retoriske forfall?

Jeg har tenkt litt på dette med fremmedkrigerne og Listhaugs retorikk, for jeg må innrømme at det stakk i sjela mi, som faktisk satt 22.juli 2011 og holdt rundt gråtende tenåringer som hadde venner på Utøya som ble skutt i fillebiter. Ungdommer som følte skyld fordi de satt i en varm og lun leilighet, i trygghet på Marienlyst i Oslo, mens deres bestevenner ble drept, av en av våre egne innbyggere som i løpet av 90 minutter galskap gav terroren i Norge et ansikt.
På samme tid ble en av mine kollegaer dratt ut av sin arbeidsplass midt i Oslo sentrum, fordi han var mørk i huden, og muslim, og fikk juling av mobben, pga bomben som gikk av, fordi det var ikke noen som hadde fatteevne til å tro at en nordmann kunne finne på å gjøre noe slik i Oslo.

22.juli-kortet.
Det stakk enda mer da Jan Tore Sanner klarte lire av seg noe så forferdelig som at de overlevende av massakren brukte «22.juli Kortet». Som om 22.juli er en episode i sitt liv de bærer med stolthet.
Jeg kjenner til en mor, som har våknet av sin datters skrik. Som har sett sin datter dra på Utøya, komme tilbake forandret. Bare for å forandre seg igjen, og igjen og igjen. Jenta det gjelder er sterk, vakker, og rett og slett nydelig, men hun vil aldri være den samme som dro, og mammaen hennes vil heller aldri være den samme mammaen som slapp jenta si av gårde en julidag i 2011.
Jeg blir forbanna over retorikken til Sanner, for den er det laveste lave lavmål som en norsk politiker har klart å lire av seg i min 43 årige levertid.
Når det gjelder 22.juli-kortet, så blir jeg forbannet på Sanner og co. For det er faktisk ikke å stikke under en stol at dersom ABB var mørk i huden, løp rundt og skreik et eller annet på arabisk eller persisk, samtidig som han het Abdullah eller Mohammed. Vel da hadde både Høyre og FrP brukt 22 juli kortet for hva det var verd både i sin retorikk og sin politikk i overskuelig fremtid, og nåde den jævelen som IKKE var enig, de hadde vært så innvandringsvillige og solgt landet til Islam for knapper og glansbilder.

Fremmedkrigerne er ikke tapte sjeler som ikke vet hva de gjør, og jeg kjenner jeg blir litt oppgitt over at vi skal moralisere og infantilisere voksne mennesker. Ja jeg mener det faktisk er det vi gjør når vi mener at vi skal synes synd på voksne mennesker som reiser ned for å sloss for IS, som fremmedkrigere. De velger å spytte på alt Norge og det vestlige samfunnet står for, og alt vi her i Norge har stått for, gitt dem av trygghet, moral, støtte, penger og utdanning. Det ønsker de ikke. De vil heller nedover å sloss for undertrykkelse, blodhevn, kvinneundertrykkelse, analfabetisme, halshugging, sharialover, og andre grusomheter som er så i strid mot alt vi her i trygge lille Norge står for.
Så skal vi hente dem tilbake når de gråtende ringer hjem, fordi de sitter i Kurdisk, syrisk , egyptisk, Irnask eller andre grusomme fengsler for de kriminelle og grusomme handlingene de har valgt å gjøre som fremmedkrigere.
De har jo norsk pass, ikke sant.
De er jo norske statsborgere, ikke sant.
Vi har jo et moralsk ansvar, ikke sant?
Nei takke meg til moral og ansvar. Det forsvant da DE VALGTE sette seg på flyet nedover for å sloss MOT det vi i Norge står for. DA kan de pokker meg sitte der nede å råtne, og da hjelper det pokker meg ikke ringe hjem.
Og får du er så frekk at du spør «Hva om det var ditt barn», hadde sagt akkurat det samme; Du er voksen, du har vagt selv!

I følge PST så vil dette forslaget som godeste Listhaug er så skuffet og vonbroten over ha gått ut over 5 til 10 personer. Og det er ikke en halv skoleklasse en gang. Med andre ord valgte hun å bruke en retorikk som er så hard, og så ondskapsfull, og totalt ubrukelig, pga kanskje ti mennesker som KUNNE vært vurdert, som da norsk rettsvesen kjapt kunne kjørt sa på. Og hun valgte single seg ut et parti i opposisjonen, og ikke resten av opposisjonen som også sa nei. Men Ap.
Jeg har syntes hun har hatt mye fornuftig å komme med i mangt, og hun tør kalle en spade for en spade. Men av og til så er retorikken helt på viddene. Og Ernas manglende evne til å skjære igjennom å si STOPP! Den viser rett og slett dårlig politisk ledelse. Og det vil straffe seg, på sikt.
Det viser bare at høyrepolitikken i Norge er i et moralsk og retorisk forfall, og de begynner å bevege seg ut på et Trumpsk nivå, som i bunn og grunn vil straffe seg på sikt. Det Norske folk er et folk som ennå er såpass jordnære og banka fast i bakken at vi krever en viss forankring av politikerne våre, og når da vi begynner med sexskandaler, ministre og stortingspresidenter med seksuelle økonomiske eskapader og hysj-propaganda, i tillegg til et forsøk på å stikke ned motstandere med å på stå at de drar 22. juli kortet; Noe som faktisk berørte oss ALLE! Da har man gått for langt.

Tilbake til terror og Norge.
Det vil skje igjen.
Men det er ingen som drar noen «Kort», det handler faktisk om å se helheten, ikke bare 5-10 personer som egentlig ikke utgjør en trussel. ABB lå og vaket under radaren. Han gjorde stor skade. Han var en av oss. Og jeg under; hvor mange en av oss?er finnes i dette lander som fortsatt vaker under radaren mens Listahug og Sanner skylder på Ap og alle som mistet noen eller ble skadet på Utøya?

Jeg mistenker at Erna og co gravde sin egen grav forrige uke, for de blåblå sitter nok ikke med makta om 3 år.
Da lurer jeg på hvilket «Kort» de velger å dra opp av lomma til sitt forsvar!
Kan få låne mitt gamle Sats Elixia Kort, det er gått ut på dato!

Nann Jovold-Evenmo 
Tlf 46546485 
Epost [email protected]

#22.07.11 #Sanner #ErnaSolberg #SylviListhaug 

Samfunnengasjert spaltist, upolert aktivist og wannabe rocker. Smertepasient med konstant hodepine. Det er viktig å bryte tabuer, og tørre stå for egne meninger, men man skal ikke valse over andre av den grunn.
Posts created 177

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top